Tigarile trebuie sa fie etichetate „mortale” acum. Iata de ce!

O noua regula care impune companiilor de tutun sa descrie produsele lor ca „mortale” si „dependente” pe site-urile lor a intrat in vigoare luni – si continua sa vina mai multe regulamente.

Intreprinderile de tutun, inclusiv Altria, R.J. Reynolds Tobacco, Lorillard si Philip Morris SUA au fost obligate sa emita „declaratii corective” online pana la data de 18 iunie, in urma unei hotarari judecatoresti federale de luna trecuta. Declaratiile trebuie sa descrie cinci subiecte, inclusiv efectele mortale ale fumatului asupra sanatatii, dependenta nicotinei si lipsa oricaror beneficii semnificative pentru sanatate din cauza fumatului cu tigari cu continut scazut de gudron.

De asemenea, trebuie sa explice riscurile grave de sanatate legate de expunerea la fumul de pasiv, precum si eforturile documentate ale companiilor de tutun pentru a schimba designul si amestecul chimic de tigari, pentru a creste cantitatea de nicotina pe care o inhaleaza utilizatorii – facandu-i mai dependenti.

De asemenea, companiile trebuie sa adauge avertismente similare pe pachetele de tigari pana in 21 noiembrie.

„Declaratiile corective” comandate urmeaza hotararii judecatorului districtului Gladys Kessler din 2006, care a declarat ca intreprinderile de tutun „au incalcat legile privind rachetele civile si au mintit publicul american timp de decenii cu privire la efectele asupra sanatatii fumatului si la comercializarea acestora la copii”.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.