The Queen’s Gambit (Netflix) – Show TV preferat in 2020 – V

In acest moment, orice drama de o ora care renunta la proprietatea intelectuala, histrionismul narativ si efectele speciale scumpe in favoarea realismului psihologic reprezinta o schimbare binevenita de ritm. Si unul la fel de excelent precum The Queen’s Gambit se simte foarte rar. O adaptare a romanului de Walter Tevis (The Hustler, The Man Who Fell to Earth), miniseria absorbanta din sapte parti este in primul rand un studiu al personajelor. Eroul sau, minunea de sah orfana, Beth Harmon (o fenomenala Anya Taylor-Joy), s-ar putea sa nu fie fata tipica de la mijlocul secolului al XX-lea. Dar destinul ei este in esenta o poveste de varsta majora – una care intreaba ce asteapta un singuratic stralucitor si precoce la maturitate. Suspansul emisiunii vine mai putin din intrebarea daca va creste pentru a deveni campioana mondiala si mai mult din intrebarea daca va creste pentru a fi rezonabil stabila si fericita.

Un sohw fascinant care o sa va minuneze prim prisma modului de filmare, de patrundere in mintea unui persoanj maturat de dramele vietii, ale existentei.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.