Prima impresia asupra orasului Londra

Ne-am dat jos din avion si am urmat indicatoarele. Totul este foarte clar in Londra. Indicatoarele sunt asa de bine puse, incat nu te poti rataci. Aeroportul Heathrow e asa de bine construit incat nu te poti rataci. Totul e asa de bine facut in Londra incat nu te poti rataci.

In Londra, insa, cu siguranta, o singura persoana e britanica pana in gaura fundului : REGINA. In rest, e plin de negri si chinezi. Si nu numai. De exemplu, autocarul care ne-a preluat de la aeroport pana la hotelul Novotel din Greenwich(se pronunta grenici, spre deosebire de ce stiam eu), ei bine autocarul era condus de un negru, pe nume Peter, iar ghidul era italian, pe nume Paolo.

De la Heathrow la Grenici faci cam o ora si jumatate cu masina. Autobuzele au linie speciala care se intrerupe din cand in cand dar oricum, se merge snur, cel putin la ora 11. Pe drum am vazut cateva obiective pe care ulterior le-am privit mai atent. Palace of Westminster…Big Ben de departe si London Eye, roata care e, in mijlocul Londrei, ca o musca intr-un fund de cal langa palatul Parlamentului si langa Tamisa. Dar face bani!

Si pentru ca Orange e si pe acolo. Un banner interesant intr-unul dintre tunelurile gigantice pentru masini care traverseaza Londra pe dedesubt. Noi suntem undeva dedesubt de tot. Intr-un putz adanc de 100 de ani.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.