Pepenii sunt suspectati pentru transmiterea de Salmonella in peste 20 de state

Administratia Aamericana pentru Alimente si Medicamente avertizeaza consumatorii din mai mult de 20 de state sa nu manance anumite amestecuri de salate de fructe care contin pepeni taiati in prealabil ca urmare a unui focar de salmonela.

Produsele pepene pre-taiate sunt retrase de catre Caito Foods, LLC. de la magazine alimentare in 23 de state. Izbucnirea salmonellei a afectat 60 de persoane, in principal din Midwest. Treizeci si unu de persoane au fost spitalizate, potrivit Centrelor de Control si Prevenire a Bolilor.

FDA sfatuieste populatia sa evite pepene verde taiat, miere, pepene galben si orice produs ambalat care contine pepeni, pentru cei localizati in Alabama, California, Florida, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Maryland, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, Carolina de Nord, Dakota de Nord, Ohio, Pennsylvania, Dakota de Sud, Tennessee, Virginia, Virginia de Vest sau Wisconsin.

Kroger, Walmart, Sprouts Farmer’s Market, Costco si Walgreens se afla printre locatiile de comert cu amanuntul din statele in care produsele sunt rechemate.

Simptomele de salmonela includ febra, diaree si crampe abdominale.

Consumatorii care au achizitionat pepeni taiati in prealabil ar trebui sa ii arunce sau sa ii returneze la locul de cumparare.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.