Partea a III-a – Fructe, legume, carne, cereale Vs suplimente

Oamenii care au luat suplimente de vitamina D, dar care nu aveau deficit de vitamina D, au avut un risc mai mare de a muri in timpul perioadei de studiu, au descoperit cercetatorii, dar suplimentele nu par sa creasca riscul de deces pentru cei care aveau deficit de vitamina D. Unele studii au aratat ca suplimentele de vitamina D pot reduce riscul de deces si boli, in timp ce altele nu.

Noul studiu, cu toate acestea, spune ca nu exista prea multe dovezi ca suplimentele de orice fel va pot prelungi viata, in ciuda utilizarii lor pe scara larga. Suplimentele nu sunt, de asemenea, reglementate, ceea ce inseamna ca pot aparea cu probleme de siguranta, eficacitate si calitate. Un studiu din 2015 a estimat ca suplimente nesigure sau necorespunzatoare, inclusiv cele pentru pierderea in greutate, trimit mai mult de 23.000 de oameni la camera de urgenta in fiecare an.

Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) nu detine suplimente la aceleasi standarde ca produsele alimentare sau medicamentele conventionale, astfel incat producatorii sunt responsabili de manipularea propriilor incercari de siguranta si de etichetare; FDA face doar pasi atunci cand exista o problema cu un produs deja vandut.

Zhang afirma ca anumite segmente de varsta pot beneficia de anumite suplimente, inclusiv persoanele in varsta – care adesea se lupta sa absoarbtia de substantele nutritive din alimente – si cele cu restrictii dietetice care pot duce la deficiente. Dar, cu o multitudine de incertitudini si o lipsa de dovezi pentru suplimente, Zhang spune ca persoana obisnuita ar trebui sa manance doar o dieta echilibrata care sa contina o multime de fructe, legume si cereale integrale, in loc sa se indrepte spre solutii fara prescriptie medicala.

„Peste jumatate dintre americani le utilizeaza, iar motivul este imbunatatirea sau mentinerea sanatatii”, spune Zhang. „Aceasta mentalitate trebuie schimbata, avand in vedere dovezile.”

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.