Meditatia te ajuta sa iti pui in ordine prioritatile

Cercetarile lui Jha au descoperit ca instrumentele de formare a atentiei consolideaza atentia asupra oamenilor in conditii de stres ridicat – chiar si pentru membrii serviciului militar activ. Atentia este importanta pentru ca „avem nevoie de toate: concentram, observam, luam decizii, reglam emotiile noastre”, spune Jha. Practicile care pot consolida atentia pot fi la fel de simple precum urmarirea senzatiilor respiratiei, incurajarea amabilitatii si conexiunii cu alte persoane sau imaginarea unei lanterne care scaneaza intregul corp si focalizarea acolo unde lumina loveste. „Putem ridica aceste practici in orice moment si este nevoie de cel putin 15 minute pe zi pentru a vedea beneficiile”, spune Jha.

Schimbarea focalizarii poate fi puternica. La inceputul carierei sale, dupa ce Hawn a inceput sa experimenteze anxietate si atacuri de panica, a luat cursuri de meditatie. „Erau tamaie, flori, vantul strabatea perdelele din aceasta camera si am inceput sa-mi folosesc mantra si sa meditez”, spune ea. „Mi s-a intamplat ceva. Era ca si cum acest sentiment de bucurie, fericirea mea, ar fi fost ingropat si ma reconectasem la scaunul bucuriei cu care cred, intr-un fel, ca suntem nascuti cu … Am inceput sa chicotesc. Am gasit o bucata din mine pe care am crezut ca am pierdut-o. Cu timpul, meditatia a ajutat-o ​​pe Hawn sa-si clarifice prioritatile. „Am fost intr-adevar capabil sa ma disting de„ stardomul ”meu sau vizibilitatea ca celebritate”, spune Hawn. „Am putut sa ma concentrez pe lucrurile care au contat intotdeauna cel mai mult si asta a fost fericirea, a avea o familie, a fi mama.”

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.