How To With John Wilson (HBO) – Show TV preferat in 2020 – III

In ultimii ani a aparut un sub-gen hibrid ciudat de specific al televiziunii, unul care combina documentarul si comedia, si este gazduit de un om incomod, nebun sau altfel nefericit, ale carui aventuri tind sa se invarta de la banal sau prost la accidental. -profund scop. Parti egale Jack Handey si mumblecore, formatul pare copt pentru gimmickry gol. Totusi, intr-un fel, toate cele mai proeminente exemple au iesit grozave: Joe Pera Talks With You de la Adult Swim, Comedy Central’s Review si Nathan For You – ultimul dintre acestea l-a determinat pe cineastul de non-fictiune prin excelenta, Errol Morris, sa puna la indoiala natura realitatii.

Nathan For You, creierul lui Nathan Fielder, este producatorul executiv al celei mai noi lucrari din acest canon, How To With John Wilson, care arunca documentaristului omonim intr-o serie de videoclipuri instructive aparente: „How To Split the Check”. „Cum sa va imbunatatiti memoria”. „Cum sa puneti schele.” Dar Wilson, a carui prezenta este aproape intotdeauna limitata la o voce neincorporata in spatele unei camere in miscare, nu este un tutorial YouTube pro (de fapt, uneori isi antreneaza propriul obiectiv pe tutoriale YouTube). Eforturile sale dezordonate si discursive, l-au trimis peste tot in New York si nu numai in cautare de cunoastere. Si daca ingamfarea spectacolului este oarecum nesincera, conexiunile pe care le formeaza sunt surprinzator de autentice. In „Cum sa faci discutii mici”, el se imprieteneste cu un petrecator de lup singuratic la vacanta de primavara, iar cei doi barbati ajung sa se lase de experientele lor cu durere. Sezonul de sase episoade se incheie cu cea mai dulce transa dintre toate, „Cum sa gatesti risottoul perfect”, care il trimite pe Wilson intr-o incercare de a-si surprinde vechea mosiera, cu un lot gatit acasa din felul sau de mancare preferat si il gaseste orbit de acest lucru. complicatia universala a anului: pandemia. Este o nota finala potrivita pentru o serie care se dubleaza ca antidot perfect pentru izolarea COVID-19. Pe masura ce se desfasoara fiecare ancheta, el observa oameni din toate categoriile de viata care isi desfasoara activitatea zilnica, fara sa stie ca sunt filmati. Nu veti gasi un joc B-roll mai bun la televizor – intrebati-l doar pe Kyle MacLachlan.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.