Copiii invata cum sa se linisteasca si sa mediteze

Scopul practicarii mindfulness-ului este simplu, dar pentru a-l face eficient, ajuta la o intelegere de baza a creierului. „Fiecare copil are unul si nu le spunem cum functioneaza”, spune Hawn. Cand copiii (si adultii) invata despre sistemul emotional al creierului si cum sa-l calmeze, „pot gandi mai bine, pot invata mai bine, pot face alegeri mai bune.” De-a lungul timpului, „daca facem asta in mod regulat, in cele din urma creierul nostru se va incetini incet la o stare de spirit mai buna.”

In MindUP, copiii invata porecle pentru partile cheie ale creierului implicate in reglarea emotiilor. „Amygdala este ca un caine , iar cand latra, batrana intelepta bufnita din cortexul prefrontal nu poate gandi si nu isi poate aminti si nu poate face nimic”, spune Hawn. „Ataca energia si capacitatea cortexului prefrontal de a ramane treaz, pentru ca becul sa se stinga.” Gandirea creierului in acest fel ii ajuta pe copii sa inteleaga ca pentru a se calma, tot ce trebuie sa faca este sa „linistiti cainele i pentru un timp”. O modalitate de a face acest lucru este sa faceti o „pauza cerebrala” – termenul prietenos pentru copii pentru o meditatie rapida.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.