Cele mai bune 5 emisiuni TV noi in octombrie 2020 – I

Octombrie este pentru groaza, ceea ce inseamna probabil ca rezumatul lunar al celui mai bun show TV nou ar trebui sa se tarasca cu fantome si ghouls.

In schimb, am cautat in cateva spectacole minunate din toate timpurile de la Ethan Hawke si Anya Taylor-Joy, in doua dintre cele mai bune drame istorice ale anului. Si nu pot obtine destule rasuciri unice in formatele de non-fictiune, de la o panorama a celui de-al doilea oras al Americii pana la un sapun de realitate in randul studentilor surzi pana la comedia filosofica din How To With John Wilson. Pentru mai multe sugestii, iata preferatele mele din septembrie, august, iulie, iunie si prima jumatate a anului.

City So Real (Nat Geo)
Acest documentar esential in cinci parti despre Chicago, al marelui cineast de non-fictiune Steve James, a debutat pe canalul National Geographic si este difuzat acum pe Hulu. In centrul sau se afla alegerile pentru primaria orasului 2019, in care 14 candidati au ajuns la vot pentru a-l inlocui pe controversatul Rahm Emanuel, care a anuntat anul precedent ca nu va cauta un al treilea mandat. Dar James are intotdeauna mai mult in minte decat un eveniment izolat; ultimele sale docuseries, America’s Me din 2018, au prezentat un liceu diversificat, ale carui numeroase deficiente au vorbit despre inegalitatile rasiale din toata tara. City So Real, care petrece patru episoade cronicizand ciclul electoral inainte de a trece cu un an inainte la primele luni ale crizei COVID-19, se dovedeste a fi un portret al unei metropole iconice – si a unei natiuni – care se clatina precar in pragul ruinei .

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.