Beneficiile unui animal de companie pentru persoanele varstnice – II

Oamenii au raportat cateva dezavantaje privind proprietatea asupra animalelor de companie, inclusiv dificultate la calatorie sau iesire din casa (54%) si solicitari financiare (18%). Sase la suta dintre proprietarii de animale de companie au spus ca au cazut sau s-au ranit in urma unui animal de companie – conform unui studiu recent care a constatat cresterea ratelor de fractura in randul proprietarilor varstnici de caini. Cincisprezece la suta dintre proprietarii de animale de companie, inclusiv 26% dintre cei care au afirmat ca au o stare de sanatate echitabila sau proasta, au declarat ca sanatatea animalului lor de companie are prioritate fata de propria lor sanatate.

Totusi, o multime de cercetari au aratat ca aproape oricine poate beneficia de animalul lui de companie, deoarece animalele pot reduce stresul, pot reduce simptomele depresiei si anxietatii si pot incuraja activitatea fizica. Noul sondaj sugereaza ca dreptul de proprietate asupra animalelor de companie poate avea un impact deosebit asupra adultilor mai in varsta, avand in vedere faptul ca singuratatea si izolarea sociala se afla in aceasta grupa de varsta.

Suportul social uman vine cu o serie de beneficii pentru sanatate – mai putin stres, rate mai scazute de boli cronice si mai mult – si cercetarile arata ca interactiunea cu animalele de companie poate aduce multe din aceleasi beneficii. (Animalele pot servi chiar si ca un catalizator al prieteniei umane) Daca detinerea unui animal de companie nu este o optiune pentru unii iubitori de animale, autorii raportului recomanda voluntariatul la un adapost pentru animale, aranjarea vizitelor de terapie cu animale de companie sau a sedintelor de companie

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.