Animalele de companie, alegere ideala pentru varsta a treia – I

Oamenii care doresc sa ramana bine pe masura ce imbatranesc pot dori sa adopte un animal de companie, potrivit datelor de la Universitatea din Michigan Sondaj National privind imbatranirea sanatatii.

Pentru sondaj, cercetatorii au interogat aproximativ 2.000 de adulti din SUA de la 50 la 80 de ani. Cincizeci si cinci la suta au declarat ca detin cel putin un animal de companie. Cainii erau cel mai comun animal de companie, urmat de pisici si animale mici, cum ar fi pasarile si hamsterii. Dar, indiferent de tipul de animal, majoritatea proprietarilor au spus ca animalele de companie le-au stimulat sanatatea mentala si fizica.

Aproape 90% din proprietarii de animale mai mari au spus ca animalele i-au ajutat sa se bucure de viata si sa se simta iubiti; aproximativ 80% au spus ca animalele de companie au redus stresul; iar aproape trei sferturi au spus ca prietenii lor cu blana au oferit un sentiment de scop, potrivit sondajului. In plus, 64% dintre proprietarii de animale de companie – si 78% dintre proprietarii de caini – au spus ca animalele de companie i-au ajutat sa ramana activi fizic. Saizeci de procente au spus ca animalele de companie i-au ajutat sa faca fata problemelor de sanatate fizica si emotionala.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.