Yasuke – samuraiul negru din seria anime marca Netflix – II

In spectacol, exista o multime de roboti uriasi, fiare magice si secvente de lupta din alte lumi care implica puteri supranaturale. Dar exista si scene inspirate de evenimente inregistrate despre viata samuraiului african.

Una dintre primele scene din anime arata prima intalnire dintre Nobunaga si Yasuke. Dupa ce lordul feudal il aplauda pentru ca a castigat o lupta pe strazi, el cere ca Yasuke sa fie curatat, crezand ca pielea lui este acoperita de murdarie. „Ti-ai cernelit pielea neagra?” Nobunaga se intreaba cand aspectul lui Yasuke nu se schimba. „M-am nascut cu pielea neagra”, raspunde Yasuke. Aceasta interactiune nu este prea diferita de intalnirea initiala reala dintre barbati. „Yasuke a fost adus in fata lui Nobunaga si nu credea ca adevarata culoare a pielii lui Yasuke era neagra”, a spus Thomas Lockley, un coautor al Africii Samurai: Povestea adevarata a lui Yasuke, un razboinic negru legendar in Japonia feudala.alaturi de Geoffrey Girard. Lockley a descris acest eveniment din martie 1581. „[Nobunaga] l-a ordonat sa fie spalat. Desigur, pielea lui Yasuke ramane intacta ”, a spus el. Nobunaga a organizat apoi o petrecere pentru a-l intampina pe barbat in curtea sa. Potrivit lui Lockley, Yasuke a intrat in serviciul lordului feudal candva in urmatoarele cateva zile.

Seria anime face referire la o serie de alte momente documentate in viata samurailor negri care au trait acum mai bine de 400 de ani. Interesul pentru Yasuke va creste, deoarece, asa cum spune Lockley, este considerat pe scara larga ca primul strain care a primit statutul de razboinic in Japonia.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.