Yasuke – samuraiul african si viata sa in Japonia – IV

Înălțându-se la mai mult de șase picioare înălțime și descris ca având puterea a 10 bărbați, Yasuke a lăsat o impresie puternică asupra lui Nobunaga. „Se pare că era un confident, Nobunaga este înregistrat că vorbește des cu el”, a spus Lockley într-un e-mail de urmărire. „Era, de asemenea, purtător de arme și probabil că a servit într-un fel de gardă de corp.”

Lockley a explicat, de asemenea, că pe vremea lui Yasuke, ideea unui „samurai” era un concept foarte fluid. „Nu trebuie să dețineți nicio abilitate specială de ucidere pentru a fi un samurai”, a spus autorul. „Oricine a luat arme în numele unui lord ar putea să se numească tehnic samurai sau ar putea fi numit samurai.”

În anii care au urmat serviciului lui Yasuke către lordul feudal, este posibil ca alte sute de străini – din locuri inclusiv Africa, China, Coreea – să fi fost angajați în mod similar cu războinicul african. „Se presupune că este primul înregistrat”, a explicat Lockley. Diferența este că alți străini care au urmat nu au fost în serviciul Nobunaga. „Există mai multe înregistrări ale africanilor negri care servesc mai multor domni minori și nu știm atât de multe despre ei, deoarece domnii pe care îi deserveau erau mai minori”, a spus el.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.