Will.i.Steal another one ?

Cred că v-ați dat seama și singuri despre cine vorbesc. De-a lungul timpului, domnu` Will.i.am s-a “inspirat” din mai multe piese semnate de compozitori renumiți in lumea muzicii electronice. Nici trupa Black Eyed Peas nu pierde din scor la această competiție.
Recent a izbucnit un scandal privind o piesă trance, nu prea celebră. Acest lucru m-a determinat sa scriu urmatorul articol, unde o să-mi expun părerile și să specific surse & comentarii ale artiștilor implicați.

În primul rând, o sa pun piesa nouă a lui Will.i.am featuring Chris Brown.

Acum, va rog ascultați piesa semnată de Arty & Mat Zo (pentru cine nu știe, Arty a făcut warm-up’ul la Romexpo cand au concertat cei de la Swedish House Mafia, iar Mat Zo este un mare producător de muzică trance, sub casa Anjunabeats)

A doua piesă aparține casei de discuri Anjunabeats (deținută de Jono Grant, membru Above & Beyond), piesa a fost postată pe youtube la data de 03.03.2011.
Piesa lui Will.i.am abia a apărut.
Probabil vi se pare un lucru normal, un artist preia un negativ, îl transformă, aruncă niște versuri peste el si iese hit (vezi Madonna – Hung up sau Flo Rida – Good Feeling), cu drepturi de autor, bani la mijloc, etc. Acest lucru nu s-a întamplat in cazul domnului Willică…
Compozitoru` BEP a luat mai toată piesa, l-a rugat pe ruptu` ăla strâns de coaie să arunce niște versuri, autotune cu tonele, că altfel nu știe să cânte păsărica, a mai adăugat niste sunete ici-colo că deh, are stofa de compozitor elite, ca apoi să finalizeze piesa și să o lanseze pe Vevo & shit. Twitteru` s-a umplut de rahat aruncat asupra celor 2 inculpați, fanii muzici electronice ieșind la iveală din toate colțurile planetei. Nici de clipul de pe youtube nu imi este rușine atunci când ma uit la numărul de dislike’uri.

Reacția lui Chris Brown pe twitter, care e pe altă planetă si i se rupe dacă se implică intr-un plagiat de rahat.

Inainte să aflu de această plagiatură nesimțiă, aveam o impresie bună despre Will.i.am, chiar îl consideram un producer de succes, care știa ce face și cu ce se mănâncă scena EDM*, cu atâta istorie BEP in spate. După prostia asta, mi-am pierdut tot respectul față de el. S-a băgat singur in groapa fără fund a scenei de muzică de rahat (comercială) unde artiști precum Chris Brown, Lil’Wayne, Flo Rida etc, you get the point, cântă despre succesul lor, libidoul crescut si banii care le plouă peste cap la fiecare pas. Nu mai am asteptări de la partea asta de gen muzical, ma regăsesc mult mai usor în muzica electronică unde un producer care nu cântă și își vede de treabă in spatele pupitrului de mixaj si clape, face furori din primul pas pe scenă.

Și-au bătut joc de piesă în ultimul hal cu porcăria lor de muzică ce prinde la publicul înecat până-n gât în tot rahatul ce se difuzează la radio si televizor. Cu această piesă ne-a jignit pe toți cei care savurăm muzica trance ca pe o bautură fină sau un drog de recreație.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.