Vizite virtuale pentru combaterea virusului – V

Pandemia COVID-19 poate fi studiul pe foc, prin care telemedicina trebuie sa dovedeasca in sfarsit valoarea acestuia, in special in S.U.A. In ciuda faptului ca aplicatiile si tehnologia pentru vizitele de sanatate virtuala exista de cateva decenii, preluarea in tara a fost lenta. Medicina a inceput recent sa ramburseze vizitele de telemedicina la rate comparabile cu vizitele in persoana, iar statele au inceput sa relaxeze reglementarile de acordare a licentelor care impiedica medicii dintr-un stat sa trateze pacientii intr-un alt stat. „Aceasta pandemie este aproape ca si cand traversam Rubiconul”, spune Wiesen din MediOrbis. „Este un apel de clarificare pentru America si pentru lume despre importanta telemedicinei”. Parodi este de acord. „Cred ca aceasta pandemie va aduce o schimbare fundamentala in modul in care practicam medicina si in modul in care functioneaza sistemul de asistenta medicala in S.U.A.”, spune el. „Vom iesi din acest lucru si realizam o multime de vizite de asistenta medicala nu trebuie sa fie in persoana.”

Alte inovatii tehnologice care nu s-au indreptat pe deplin catre sectorul sanatatii publice ar putea juca, de asemenea, un rol esential in controlul acestei pandemii – si al focarelor viitoare. Aruncand o privire mai atenta la datele referitoare la sanatate, cum ar fi inregistrarile electronice de sanatate sau vanzarile de medicamente fara vanzare, pot oferi indicii valoroase despre modul in care o boala infectioasa precum COVID-19 se deplaseaza printr-o populatie. Magazinele farmaceutice de vanzare cu amanuntul urmaresc inventarul si vanzarile reducatorilor de febra fara prescriptie medicala, de exemplu, si orice tendinte in aceste date ar putea servi drept o precoce, desi bruta, o reducere a raspandirii crescute a bolii intr-o comunitate. Si avand in vedere proliferarea aplicatiilor de urmarire a sanatatii pe smartphone-uri, analizarea tendintelor datelor ca o crestere a temperaturii medii a corpului intr-o anumita zona geografica ar putea oferi indicii asupra unor grupuri de cazuri emergente.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.