Veveritele cu ciuma duc la inchiderea orasului

Anul trecut a fost anul veveritei ucigase si al furnicilor zburatoare . Anul acesta este despre ciuma. Rapoartele AP atesta ca anumite sectiuni de pe malul de sud al Californiei Lake Tahoe au fost inchise temporar , dupa ce unele rozatoarelor au fost testate pozitiv pentru boli infectioase. Ca urmare a acestei descoperiri, precum si a tratamentelor de combatere a veveritelor de catre Serviciul Forestier SUA infiintat pentru aceasta saptamana, Kiva Beach si Taylor Creek Visitor Center au fost inchise pana vineri, relateaza Tahoe Daily Tribune. Site-urile vor fi redeschise pana in weekend. Un purtator de cuvant al judetului El Dorado a declarat ca nu se crede ca animalele au avut contact uman. Potrivit Departamentului de Sanatate Publica din California , bacteria care provoaca ciuma, Yersinia pestis , apare in mod natural in parti din California, inclusiv in judetul El Dorado, conform Live Science .

Ciuma, care a provocat Moartea Neagra in Europa in anii 1300, care a ucis zeci de milioane de oameni, este o boala bacteriana infectioasa, raspandita de obicei de rozatoare, cum ar fi smcoane, veverite si sobolani, precum si puricii lor. Oamenii pot contracta ciuma prin muscatura unui purice infectat, manipularea tesuturilor sau fluidelor corporale ale unui animal infectat sau prin respirarea picaturilor de tuse de la o persoana infectata, desi acest lucru nu a fost documentat in SUA din 1924, conform CDC . Cazurile la om- care includ simptome precum febra, slabiciune, greata si ganglioni limfatici umflati – sunt foarte rare, totusi, si pot fi tratate de obicei cu antibiotice daca sunt prinse devreme. Oficialii din sanatatea publica ii sfatuiesc pe localnici sa se fereasca de rozatoarele salbatice, ceea ce include si faptul ca nu trebuie sa le hraneasca in locuri de camping sau in locuri de picnic. Animalele de companie ar trebui, de asemenea, pastrate acasa in loc sa fie aduse in zone cu risc mai mare de ciuma.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.