Ursul plimbaret

Un urs polar emaciat a fost observat intr-un oras industrial rusesc din Siberia, la sud de locurile sale normale de vanatoare.

Oficialii de urgenta din orasul Norilsk, intr-o declaratie , au avertizat locuitorii locali despre un urs care a fost vazut intr-un cartier al orasului.

Anatoly Nikolaichuk, seful departamentului local de vanatoare, a declarat agentiei de stiri Tass ca ultima data cand un urs polar a fost vazut in zona din jurul Norilsk a fost cu peste 40 de ani in urma. El a spus ca oficialii locali vor decide acum daca pot prinde animalul si il arboreaza inapoi spre nord.

Ecologistii spun ca animalele salbatice sufera de pe urma caderii mediului de vanatoare si a ghetii care se retrag, pe masura ce Arcticul se incalzeste, iar unii dintre ei s-au indreptat spre sud in cautare de hrana.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.