Universitatea da batai de cap parintilor

Elevii de liceu se intorc la scoala, reluand cautarea pentru invatamantul univeristar si viata buna dincolo. Dar se pare ca prea multi dintre ei isi ipoteza viitorul pentru a ajunge acolo. Creditele pentru studenti reprezinta a doua cea mai mare gramada de datorii totale a gospodariilor – depasite doar de ipoteci. Pentru parintii care spera sa le ofere copiilor lor o viata mai buna decat a lor, ar trebui sa fie un avertisment.

Colegiul este inca o buna strategie de crestere a veniturilor. De exemplu, un studiu recent al sistemului de la Universitatea din Texas, a constatat ca trei ani de la absolvire, detinatorii de licenta de gradul II castigat aproape de doua ori mai mult decat cei care au doar diploma de bacalaureat.

Cu atat de multi bani dati pe educatia unui copil care este la universitate: transport, intretinere, chirie sau camin, mancare, bani de buzunar, bani pentru carti, etc. nu este de mirare ca majoritatea parintilor din Romania intra in tot felul de etape ale depresiei, dar, cu toate acestea, acest lucru nu ii impiedica sa isi doreasca un trai mai bun pentru copiii lor.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.