Ultima partea – China

R. Sun, 29 de ani, student in Shanghai

Inainte de a veni in Hong Kong, R. Sun spune ca singura data cand a auzit termenul misterios „4 iunie” a fost in timpul unei clase de istorie de liceu. Profesorul a mentionat pe scurt data, explicand ca aceasta parte a istoriei nu era in manuale deoarece a fost sters in mod deliberat. Apoi, in 2009, nativul Nanjing s-a mutat in Hong Kong si a observat postere in jurul campusului sau universitar, anuntand memorii pentru a 20-a aniversare a masacrului de la Tiananmen. Recomandarea posterelor la 4 iunie 1989 ii aduce aminte de o data pe care aproape uitase.

„Mi s-au spus minciuni”, spune el, realizand ca a fost hranit cu propaganda.

In fiecare an, el comemoreaza pe 4 iunie intr-un fel, postand, luand parte la vigilente sau folosind numerele 8, 9, 6 si 4. El spune ca zboara de la Shanghai la Hong Kong pentru a lua parte la vigilenta aniversarii a 30 de ani In Hong Kong. „4 iunie m-a format si face parte din ceea ce sunt astazi”, spune el.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.