Trump- Xi

Anuntul Casei Albe a incununat o victorie pentru Trump si tacticile sale neglijabile de negociere, asigurand un angajament din partea Chinei de a se implica in discutii asupra principalelor prioritati economice ale SUA, cu putina concesie evidenta din partea SUA. In special, Casa Alba pare sa inverseze cursul amenintarile sale anterioare de a lega discutiile comerciale cu preocuparile legate de securitate, cum ar fi incercarea de expansiune teritoriala a Chinei in Marea Chinei de Sud.

„Este minunat ca cele doua parti au profitat de aceasta ocazie pentru a incheia un armistitiu”, a declarat Andy Rothman, strateg de investitii la Matthews Asia. „Cele doua parti par sa fi avut o schimbare majora de inima pentru a se indeparta de confruntarea spre angajament. Aceasta schimba tonul si directia conversatiei bilaterale. ”

Intalnirea Trump-Xi a reprezentat evenimentul marcaj al calatoriei de doua zile a trupei Trump in Argentina, pentru summitul G-20, dupa ce presedintele a anulat o intalnire cu presedintele rus Vladimir Putin asupra tensiunilor crescande dintre Rusia si Ucraina. Trump a anulat, de asemenea, o conferinta de presa de sambata, citand respectul pentru familia Bush ca urmare a mortii fostului presedinte George H.W. Tufis.
Trump a spus ca moartea lui Bush a pus un „amortizor” pe ceea ce el a descris ca fiind „o intalnire foarte importanta” cu Xi.

Statele Unite si China sunt blocate intr-o disputa privind dezechilibrul comercial si politicile tehnologice de la Beijing. Washingtonul acuza China de implementarea unor tactici de ruinare in tehnica sa, inclusiv furtul de secrete comerciale si fortarea firmelor americane sa predea tehnologia in schimbul accesului pe piata chineza.

 

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.