Trumo si taxele de import

Trump a impus taxe de import pe 250 de miliarde de dolari in produse chinezesti – 25 la suta in valoare de 50 de miliarde de dolari si 10 la suta in celelalte 200 de miliarde de dolari. Trump planuise sa ridice tarifele la 200 de miliarde de dolari, pana la 25 de procente, daca nu ar fi putut ajunge la o intelegere cu Xi.

China a platit deja tarifele la 110 miliarde de dolari pentru bunurile din S.U.A.
Conform acordului din Buenos Aires, cele doua tari au 90 de zile pentru a-si rezolva diferentele in privinta politicilor tehnologice de la Beijing. Daca nu pot, tarifele mai mari din S.U.A. vor intra in vigoare cu importurile chinezesti de 200 de miliarde de dolari.

Oficialii SUA insista ca economia americana este mai rezistenta la tumultului decat China, dar ei raman ingrijorati de efectele economice ale unui showdown prelungit – ca Trump a facut o crestere economica de referinta prin care el vrea administratia sa judecat.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.