Tehnologia previne raspandirea – II

Luati in considerare modul in care medicii detecteaza in prezent cazuri noi de COVID-19. Multe persoane care dezvolta simptomele caracteristice ale mortii – febra, tuse si dificultati de respiratie – viziteaza fizic un medic de ingrijire primara, un furnizor de servicii medicale la un centru de urgenta sau o camera de urgenta. Dar acesta este ultimul lucru pe care ar putea-o face oamenii potential infectati cu o boala extrem de contagioasa. In schimb, oficialii din domeniul sanatatii ii indeamna sa se conecteze de la distanta printr-o aplicatie la un medic care isi poate tria simptomele in timp ce sunt inca acasa.

„Realitatea este ca medicamentul clinic de la farmacii este plin de posibilitatea expunerii la virus”, spune dr. Jonathan Wiesen, fondator si director medical al MediOrbis, o companie de telehealth. „Sistemul pe care il avem este unul in care toti cei care sunt expusi riscului pot transmite infectii. Asta este petrificant. ” In schimb, oamenii ar putea apela la un centru de telemedicina si sa-si descrie simptomele la un medic, care poate apoi sa stabileasca daca au nevoie de testarea COVID-19 – fara a expune pe altcineva.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.