Tehnologia in combaterea coronaviruslui – IV

Dincolo de ingrijirea la nivel individual, datele culese de serviciile de telemedicina pot fi minate pentru a prezice si fluxul mai larg al traiectoriei unei epidemii intr-o populatie. In SUA, centrele de apeluri pentru tele-medicamente ale lui Kaiser Permanente sunt acum de asemenea servitoare ca o punte de cap pentru o crestere anticipata a cererii de servicii medicale. Dr. Stephen Parodi, liderul national de boli infectioase la Kaiser Permanente, s-a inspirat dintr-un proiect Google de acum cativa ani in care compania a creat un algoritm de termeni de cautare in ceea ce priveste gripa utilizatorilor pentru a determina unde se instaleaza grupuri de cazuri. Parodi a inceput sa urmareasca apelurile legate de coronavirus de la cei 4,5 milioane de membri ai sistemului de sanatate din nordul Californiei in februarie. „Am trecut de la 200 de apeluri pe zi la 3.500 de apeluri pe zi despre simptomele COVID-19, care a fost un indicator timpuriu al transmisiei bazate pe comunitate”, spune el. „Volumul apelurilor noastre ne spunea cu cateva saptamani inainte ca tara sa-si faca toate testele, ca trebuie sa planificam o crestere in cazuri.”

Pe baza cresterii apelurilor la nivel national, sistemul spitalicesc are in vedere suspendarea interventiilor chirurgicale elective in functie de circumstantele locale, in parte pentru a se asigura ca ventilatoarele si alte echipamente critice ar fi disponibile pentru un influx anticipat de pacienti COVID-19 cu simptome severe. Medicii Kaiser au amanat, de asemenea, programari pentru mamografii de rutina si alte teste de screening pentru cancer si au redus programarile in persoana, transformand majoritatea vizitelor necritice in vizite virtuale.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.