Suplimentele alimentare VS alimente – Partea I

Aproximativ 90% din adulti nu mananca suficiente fructe si legume, dar multi incearca sa se  revanseze prin aportul de pastile sub forma de suplimente alimentare. Potrivit Consiliului pentru Nutritie Responsabila, 75% dintre adulti iau un supliment alimentar de un fel. Multivitaminele, multi oameni cred ca sunt o modalitate intr-un singur pas pentru a obtine substantele nutritive de care au nevoie.

Dar noile cercetari publicate in Annals of Internal Medicine sugereaza ca vitaminele si suplimentele nu pot fi suficiente pentru a va mentine sanatosi.

Nutrientii consumati prin suplimente nu imbunatatesc sanatatea si longevitatea la fel de eficient ca si cele consumate prin alimente, potrivit studiului. In timp ce obtinerea nutrientilor potriviti in cantitati potrivite din alimente a fost asociata cu o viata mai lunga, acelasi lucru nu a fost valabil si pentru nutrientii din suplimente, spune co-autorul studiului Fang Fang Zhang, profesor asociat de epidemiologie la Tufts University Friedman School of Nutritia si politica.

„Pentru populatia generala, nu este nevoie sa cosnume suplimente alimentare”, spune Zhang. „Tot mai multe dovezi sugereaza ca nu exista beneficii, asa ca ar trebui sa mergem cu ceea ce sugereaza recomandarile dietetice pentru a obtine o alimentatie adecvata din alimente decat sa ne bazam pe suplimente”.

Cercetatorii au folosit date de la aproximativ 30.000 de adulti din SUA care au participat la ancheta realizata de National Health and Nutrition Examination Survey in 1999 – 2010. Fiecare persoana a furnizat informatii cu privire la utilizarea de suplimente in ultima luna – mai mult de jumatate au folosit cel putin una – precum si obiceiuri dietetice. Cercetatorii au folosit aceste informatii pentru a determina nivelul de nutrienti al participantilor.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.