Subiectele care nu mai sunt considerate TABU în conversațiile noastre

Ei bine, știm cu toții că uneori, unele subiecte ne creează o anumită stare de disconfort, în care efectiv nu ne simțim în largul nostru și evităm să vorbim despre astfel de lucruri. De cele mai multe ori, acest lucruri vin odată cu creșterea noastră, depind foarte mult de mediul în care trăim, cum suntem obișnuiți cu anumite subiecte și cât de deschiși sunt parinți noștri cu privire la anumite subiecte.

În țara noastră, de cele mai multe ori oamenii au tendința de a pune etichete înainte de a cunoaște un om sau să afle cu adevarat ce l-a determinat să facă un anumit lucru sau să adopte o atitudine mai puțin potrivită din punctul lor de vedere. În societate este mai dificil să te integrezi dacă ai apucat să ai o anumită imagine în fața celorlalți, însă încet, încet, se îndepartează această abordare de a cataloga persoanele.

Fie că te afli într-o relație sau nu, de cele mai multe ori o nouă relație ascunde anumite lucruri dacă partenerii nu doresc să-și exprime trecutul. Într-adevăr, lucrurile trebuie lăsate în urmă, însă majoritatea cuplurilor nu vorbesc despre relațiile anterioare, acest lucru afectând în timp relația. Subiectele tabu sunt destul de numeroase, de la cele privind meseria unei femei până la cele care nu sunt adoptate într-o familie sau o relație de cuplu. Există recomandări privind aceste subiecte care ar trebui discutate cu proprii copii încă de la vârste destul de fragede, de aceea educația sexuală a devenit atât de dezbatută pentru a fi introdusă în educația lor. Având în vedere mentalitatea anumitor familii, acest gen de subiect nu este explicat copiilor, de aici ajungându-se la anumite situații neplăcute.

Când vine vorba însa de job-ul unei femei, mulți consideră că dacă au ajuns să aibă o carieră de succes, sigur este ceva care a dus la acest lucru, însa de cele mai mult ori, munca este aspectul care conduce spre acest lucru. Ca subiect tabu a fost privit și videochatul de-a lungul timpul, asociindu-l de cele mai multe ori cu o activitate ilegală, deși nu este vorba despre așa ceva. Acest subiect era evitat în conversațiile dintre prieteni, însa în această perioadă, majoritatea tinerilor au început să vorbească deschis despre aceste modalități de a avea câștiguri suficiente la o vârstă tânără, când încă te mai poți bucura de oportunitățile și facilitățile acordate de aceste job-uri.

Nuditatea era și ea un subiect considerat tabu, femeile apărând în această ipostază cu ceva timp în urmă, prima oară în sesiuni foto. Până la urmă, fiecare are dreptul să adopte ce stil de viață dorește, cred ca cel mai potrivit lucru pe care îl poți face este sa adopți o gândire cât mai contemporană, atât în viața de zi cu zi cât și în educația propriilor copii.

La fel și fetele tinere, care nu doresc să depindă financiar de persoana iubită sau de părinți, spune Mihaela, actual model la studio de videochat BestStudios Bucuresti.

Dacă înainte era rușinos sa faci public faptul că lucrezi în domeniul videochatului, din contră, acum am evoluat destul de mult și tot mai multe femei aleg această modalitate de a avea câștiguri mari și implicit să beneficieze de oportunitățile oferite, mai ales că în majoritatea studiourilor activitatea este perfect legală, împotriva tututror percepțiilor asupra acestui domeniu, astfel că o cariera în acest domeniu nu mai este un subiect tabu ci un subiect care este apreciat de cei interesați să afle cum se desfășoară acest tip de activitate.

Într-adevăr, este greu să lupți cu prejudecățile și mentalitățile persoanelor care au fost crescute într-un alt mod de viață, unde nu erau atât de multe lucruri permise sau dicutate cu libertate. Tinerii din ziua de azi știu mai bine ce își doresc de la viață și cum pot obține anumite lucruri.

1 Comment
  1. De ce ar fi rusinos sa practici videochatul? Eu sunt de parere ca fiecare poate face absolut ceea ce doreste cu al sau corp. Imi pare rau pentru restul, dar eu sunt de acord cu Mihaela, modelul de la beststudios.ro.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.