Stresul din viata de zi cu zi – I

Stresul are un mod de a detesta atentia, de a distruge concentrarea, de a trage starea de spirit si de a slabi motivatia necesara pentru a face alegeri sanatoase. Este un raspuns natural intelegator si natural la situatii proaste, dar prea mult stres nu va serveste bine. Chiar si atunci cand nu va puteti schimba circumstantele, puteti face pasi catre schimbarea gandirii.

Mindfulness poate ajuta. Goldie Hawn, actrita si fondatoare a MindUP, un program de mindfulness pentru copii, si Amishi Jha, profesor asociat de psihologie si director de neurostiinta contemplativa la Universitatea din Miami (si profesoara de mindfulness a lui Hawn) s-au alaturat TIME pentru Health Talks pentru a impartasi modul in care mindfulness poate ajuta oameni in perioadele dificile.

„Este vorba despre o atentie non-judecata in acest moment”, spune Jha. „Faptul ca nu suntem implicit in acest mod de a fi este ceea ce face ca instruirea mintii in acest mod sa fie atat de importanta. Mintea are o minte proprie. ”

In articolele urmatoare vor exista discutii ample pe tema midfulness pentru a va ajuta sa va destresati atunci cand vita devine mult prea greau sau cand apar mult prea multe probleme.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.