Sfaturi de recondiționare jante pentru sezonul rece

Pregătirea autovehiculelor pentru sezonul rece reprezintă un amplu proces ce vizează aproape toate componentele mașinii având în vedere nu numai verificarea lor ci totodată și luarea măsurilor necesare pentru ca funcționarea acestora să aibă loc în condiții excelente chiar și în zilele de iarnă autentică, cu ninsori și temperaturi foarte scăzute.

Jantele necesită, la rândul lor, o amplă verificare și pregătire pentru sezonul rece, deoarece de acestea depinde în foarte mare măsură siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic ori de câte ori te pornești la drum.

Reconditionari jante autoCe presupune, mai exact, această recondiționare a jantelor pentru sezonul rece? Ei bine, pe această temă ne-am propus să vorbim în rândurile următoare. Descoperă și tu care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți dorești recondiționarea jantelor pentru iarnă:

Verificarea jantelor din punct de vedere tehnic

Înainte de a-ți dota jantele auto cu anvelope adecvate sezonului de iarnă, va trebui să te asiguri că acestea sunt pregătite pentru a rula în condiții optime în timpul sezonului rece. Mai exact, va trebui să te prezinți într-o vulcanizare, acolo unde vor fi făcute toate verificările necesare.

Mai exact, se va face nu numai echilibrarea și geometria, dacă este cazul, ci pot fi necesare și anumite lucrări de reparații precum îndreptarea lor sau sudarea, după caz.

Astfel, în urma unei astfel de intervenții complete, jantele vor fi 100% pregătite să facă față tuturor provocărilor pe care sezonul rece le aduce.

Este foarte importantă această operațiune de recondiționare tehnică a jantelor iar de aceea îți recomandăm să nu excluzi toate aceste lucrări.

Pregătirea estetică a jantelor auto

Odată puse la punct din punct de vedere tehnic, jantele auto pot fi recondiționate și din punct de vedere estetic.

Ce ai de făcut, mai exact, pentru a-ți pregăti jantele estetic? Ei bine, îți recomandăm o vopsire totală a acestora, astfel încât să le oferi un look nou mai plăcut și mai atrăgător și totodată pentru a le proteja în timpul sezonului rece.

Vopsind jantele în mod profesionist, ceea ce implică un strat de grund, mai multe straturi de vopsea precum și un strat de lac, materialul din care jantele au fost fabricate va fi protejat de sarea folosită pe drum, de soluțiile chimice și chiar de zgârieturi, ceea ce reprezintă un argument destul de bun pentru a avea în vedere recomandarea noastră.

Pune în practică sfaturile oferite în acest articol și te asigurăm că jantele tale vor fi excelent protejate în timpul sezonului rece!

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.