Realitatea virtuala prinde contur cu noile casti Mirage Solo

Pentru toate promisiunile si potentialul sau, realitatea virtuala inca ofera numeroase batai de cap. Castile precum HTC Vive si Oculus Rift, chiar si la preturile cele mai mici afisate pana acum, tot costa o suma considerabila de bani. De asemenea, consuma mult si trebuie sa fie atasate unui computer puternic (si scump) pentru a putea lucra cu ele.

Companiile mari din industria tehnologica au avut dificultati la locul de munca pentru a stabili cel putin unele dintre aceste probleme. Luati, de exemplu, noul set de casti Lenovo, Mirage Solo VR, care functioneaza in intregime pe cont propriu fara un computer sau un smartphone. In schimb, toata tehnologia necesara este integrata in setul cu casca, facand-o mult mai independenta decat dispozitivele concurente. Utilizatorii se pot astepta la sapte ore de viata a bateriei din Mirage Solo la o singura incarcare, spune Lenovo. Lenovo nu a precizat inca un punct de plecare pentru pret, dar spune ca Mirage Solo va costa mai putin de 400 de dolari, la fel ca si Oculus Rift.

Setul cu casca Lenovo va fi compatibil cu software-ul Google Daydream, ceea ce inseamna ca acesta va avea acces la aceleasi aplicatii si jocuri VR ca si telefoanele Android compatibile Daydream. Setul cu casca include, de asemenea, tehnologia Google WorldSense, care urmareste miscarea fara a fi nevoie de senzori externi suplimentari.

Acesta este motivul pentru care Mirage Solo se diferentiaza de setul de casti Oculus Go Facebook, care, de asemenea, nu necesita un computer sau un smartphone si care se asteapta sa fie lansat anul acesta.

Vizorul nou VR al Lenovo utilizeaza urmarirea in interior pentru a oferi sase grade de libertate, ceea ce inseamna ca purtatorii se pot misca intr-o oarecare masura in mediul lor virtual si pot interactiona cu elementele digitale. Sistemele VR de la Oculus Go si smartphone-uri precum Gear VR nu permit acest nivel de libertate deoarece nu urmaresc miscarea corpului in spatiul fizic.

Modelul Mirage Solo ofera o baza intermediara intre casti ca Oculus Go si un echipament VR premium cum ar fi Oculus Rift si HTC Vive. Mirage Solo nu este capabil de o realitate virtuala la scara spatiala, cum ar fi experienta oferita de Rift si Vive, dar purtatorii pot inca sa se rataceasca si sa se aventureze atunci cand joaca jocuri si pot sa se plimbe putin.

Este mai mult decat ceea ce permit castile ca VR Gear.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.