Puterile si lupta impotriva cancerului – II

Acum, in al cincilea din cei sapte ani, programul Cancer Moonshot, lansat sub conducerea vicepresedintelui de atunci Biden, a facut progrese semnificative. Dar, cu provocarile ramase, este nevoie sa reinnoim angajamentul, sa reimprospatam prioritatile si sa crestem fondurile pentru Cancer Moonshot 2.0. Aceste eforturi vor completa si accelera Institutul National al Cancerului (NCI), lucrarile existente.

Vedem mai multe prioritati corelate pentru un al doilea Cancer Moonshot, care poate debloca noi si necesare progrese in razboiul impotriva cancerului. Pentru inceput: standardizarea si colectarea datelor despre pacientii cu cancer (folosind acelasi vocabular pentru a descrie evenimentele medicale si colectarea datelor despre pacienti in acelasi mod, astfel incat sa poata fi comparate), in special cu privire la rezultatele importante pentru pacienti. Pacientii doresc sa faca parte din solutie si sa participe, prin utilizarea datelor lor protejate de confidentialitate. De prea mult timp, inregistrarile electronice de sanatate au fost centrate pe sistemele de sanatate, ceea ce face dificila urmarirea datelor pacientului in timp si in cadrul sistemelor pentru pacienti, medici si cercetatori. Cu date standardizate, centrate pe pacient, inteligenta artificiala (AI) poate ajuta la identificarea masurilor pentru interceptarea precoce a cancerului, reducerea disparitatilor in rezultate si utilizarea medicamentelor de precizie pentru a obtine tratamente pacientilor care vor beneficia cel mai mult de acestea.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.