Presedintele Braziliei acuzat de catastrofa din Amazon – Partea a II-a

Sectorul puternic al agriculturii din Brazilia a ratificat presiunea asupra padurilor. Agricultura a fost cel mai performant sector al economiei Braziliei in ultimii ani, iar razboiul comercial SUA-China a pozitionat Brazilia pentru a inlocui SUA ca lider mondial in exporturile de soia. Cererea de soia a creat presiuni pentru a curata rapid padurile si plantele. Cel mai mare fiu al lui Jair Bolsonaro, Flavio Bolsonaro, un senator, a introdus un proiect de lege care ar elimina cerinta ca proprietatile rurale din Amazon sa pastreze 80% din vegetatia natala.

„Nicio tara din lume nu are dreptul moral sa vorbeasca despre Amazon. V-ati distrus propriile ecosisteme.”

Intre timp, presedintele a contestat in mod regulat criticile cu privire la politicile de mediu ale guvernului sau, intr-un mod in care unii considera ca este o defrisare. „Amazonul este al nostru”, a declarat Bolsonaro jurnalistilor la jumatatea lunii iulie. „Pastram mai mult [padurea tropicala] decat oricine. Nicio tara din lume nu are dreptul moral de a vorbi despre Amazon. Ti-ai distrus propriile ecosisteme. ”

Fabiano Lopez da Silva, seful Fundacao Vitoria Amazonica, o organizatie neguvernamentala de mediu cu sediul in Manaus, spune ca o astfel de retorica stimuleaza defrisarile ilegale. „[Fermierii si exploatatorii ilegali] pot merge inainte cu incendii ilegale. Nu va fi niciun fel de [executare fiscala] sau monitorizare sau amenzi pentru acest tip de activitate ”, spune Lopez da Silva.

Momentan nu exista comentarii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.