Plecarea in concediu, in Asprovalta!

In oferta de la Europa Tr. scria foarte clar. Traseul pana in Asprovalta include un popas de 2 ore la Salonic, de la ora 10 la 12. Zis si facut…
Ora 22.30. Parcul Izvor. Trage autocarul. Suntem pe lista. Emotionat evident intreb soferul…
-Buna seara. Merge la Salonic, nu?
-Buna seara. Nu, merge in Thassos.
-Aaa. E autocarul Europa Tr, nu?
-Da, pleaca in Thassos la unshpe…
-Si nu trece prin Salonic?
-Nu.
-Aha, si mai vine unul pentru Salonic.
-Nu, asta e autocarul Europa Tr. si merge in Thassos. Asta e singurul azi.
-Si nu ajunge in Salonic…
-Nu, unde mergeti?
-Asprovalta.
-A,nu stiu. Intrebati ghidul.
Eram pe liste. Ghidul nu era prin zona. Am vrut sa-i zic soferului…amice esti idiot dar ma simteam cu musca pe caciula ca bausem niste beri ziua…Ne urcam. Evident agitat ma gandeam ca e bine si in Thassos. Pana la urma, ghidul ne spune ca vom opri in Asprovalta, ca sa ne lase pe noi, dupa care autocarul merge in Thassos. Si Salonicul? In oferta se strecurase o tzeapa bine venita daca te gandesti ca in 2 ore apareau niste cheltuieli in Salonic. Prima oprire – Bulgaria. Intrarea la buda – juma de euro. A doua oprire – Grecia. Intrarea la buda – gratis, kk-m-as pe bulgari. Unul sforaia in dreapta. Eu nu puteam dormi. Rememoram toate stirile cu autocare romanesti implicate in accidente rutiere in strainatate. A treia oprire dupa care vine a patra la destinatie. Ghidul, o cucoana blonda ne ia in primire.
-Ati ajuns prea devreme, nu s-au facut decazarile. Citez – „carui prilej datorez venirea dumneavoastra la ora asta?” Am imbulinat-o, zice mintea mea in gandul ei. Asta ne ia la bataie. Dar na, la banii astia…(900 RON transport si cazare pentru 2 persoane). In fine camera noastra e libera. Ne cazam. Iesim sa luam excursiile. 110 euro pentru Meteora si Athos. Nu chitanta, nu nimic. Ori ghida fura Europa Tr., ori Europa Tr. fura statul. Iesim pe plaja unde ne intampina un negru care vindea genti si un popa care vorbea agitat la mobil. Doamna a gandit cand a vazut negrul – Am ajuns in rai! Genti! Eu am gandit cand am vazut popa – Am ajuns in Rai si am acoperire pe mobil! Lume multa, apa tulbure de la furtuna. S-a limpezit mai tarziu. Statiunea – o Vama Veche cu 3 super-marketuri. Berea – 0,90 euro Amstel. Alte beri – 0,70 euro. Mancarea – 5 euro salata, 4 euro pestele, 6 euro musacaua, 8 euro fructele de mare, 2 euro – carnea la cutie adusa din Romania, 0,90 euro – vinul Retzina, vinul zonei, aproape 2 euro – Kentul luat de acasa. Localnicii nu bunghesc engleza, o fericire. E plin de sarbi, polonezi si unguri, toti pe low budget. La 10 minute de Nea Vrasna e Asprovalta, plina de magazine si carciumi, raiul pe pamant si pentru barbati si pentru femei. De pe plaja poti cumpara porumb copt, vandut, evident de romani. Pe sezlong la plaja stai daca comanzi ceva – asa ca am cumparat umbrela si rogojini cu banii pe care i-as fi lasat o zi garconului cu sezlonguri. Sorry, it’s the crisis.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.