Pentru tata care si-a cautat fiul timp de 24 de ani, un final fericit – I

Guo Gangtang a avut nevoie de 10 motociclete  pentru a parcurge 500.000 km in China de-a lungul a 24 de ani. Nu a fost niciun thrill. Guo a fost in cautarea fiului sau, rapit la varsta de 2 ani, in timp ce se juca la usa casei sale din Liaocheng, nordul provinciei Shandong, pe 21 septembrie 1997. Chipul copilului a fost pus pe bannere atasate bicicletei, cu descrierea, „Fiule, unde esti?”, Potrivit New York Times . – Tata te cauta sa vii acasa. Cautarea de raspunsuri a lui Guo a fost transformata intr-un film din 2015. Si incepand din aceasta saptamana, are un final fericit.

Guo, in varsta de 51 de ani, si sotia sa, Zhang Wenge, s-au reunit cu fiul lor, nascut Guo Xinzhen, la o conferinta de presa de duminica la Liaocheng. Oficialii de la Ministerul Securitatii Publice au declarat ca barbatul, un profesor, a fost gasit in provincia Henan in iunie folosind „cele mai noi metode de comparatie si cautare” inainte ca DNA sa-l confirme ca este persoana disparuta.

Autoritatile au anuntat de atunci arestarea unei femei in varsta de 45 de ani cu numele Tang, care ar fi efectuat rapirea, si a unui barbat in varsta de 56 de ani cu numele Hu, care ar fi primit si vandut baiatul unei familii din Henan , conform Washington Post si Times . Se pare ca perechea se intalnea in momentul rapirii.
Cuplurile au cumparat uneori baieti tineri pentru a-i creste ca fii in perioada de varf a politicii unice a Chinei, care s-a incheiat in 2015. Dar chiar si astazi, unele rapoarte estimeaza ca in China sunt rapiti anual 70.000 de copii in fiecare an. Aproximativ 2.609 de copii disparuti sau rapiti au fost gasiti de la inceputul anului 2020, conform South China Morning Post .
Inainte de aceasta reuniune, Guo si Zhang sarbatorisera cumparand peste 1.000 de kilograme de bomboane pentru vecini. Intr-un interviu, Zhang s-a ingrijorat ca fiul ei o va invinui pentru ca nu l-a urmarit mai atent. Dar Guo era jubilant. „Copilul nostru a fost gasit”, a spus el, potrivit Times . „De acum, mai ramane doar fericirea”.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.