Noi investitii in stiinta pentru cancer – III

Cu datele standardizate, putem crea, de asemenea, un depozit national de date despre cancer (NatCanDa) pe care cercetatorii il pot folosi pentru a informa dezvoltarea tratamentului si pentru a pune mai bine in comun si a impartasi datele noastre cu lumea. Datele detin indicii pentru tratarea mai buna a cancerului.

In plus, trebuie sa modernizam sistemele de la NCI, FDA, Centrele pentru Servicii Medicare si Medicaid si alte agentii guvernamentale care colecteaza date legate de cancer. Sistemele modernizate, inclusiv rezultatele, studiile clinice si datele despre reclamatii, ne vor permite sa folosim dovezi din lumea reala pentru a determina ce tratamente functioneaza cel mai bine pentru ce tipuri de pacienti si in ce modele de ingrijire si cele mai eficiente modalitati de furnizare a acestor tratamente. Acest lucru va servi, de asemenea, ca baza a unei infrastructuri de studii clinice coordonate pentru cancer pentru a sprijini dezvoltarea mai rapida si mai eficienta a medicamentelor.

Impreuna, aceste initiative pot crea un „sistem de sanatate de invatare” national pentru tratamentul si prevenirea cancerului, in care cercetarea informeaza ingrijirea clinica, iar ingrijirea clinica informeaza cercetarea. Schimbul mai bun de date si utilizarea dovezilor din lumea reala pot pune bazele pentru progrese similare in alte boli, in special afectiuni cronice complexe, cum ar fi bolile de inima si diabetul.

Capacitatea stiintei de a raspunde pandemiei COVID-19 arata ca, cu guvernul, stiinta, asistenta medicala, tehnologia si conducerea comunitatii potrivite, putem sa ne unim pentru a salva vieti.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.