Mituri despre incalzirea in pardoseala, spulberate prin argumente de natura financiara

Pentru unele persoane, incalzirea in pardoseala poate suna pompos, fiind identificata cu un public deosebit, cu gusturi rafinate. Totusi, realitatea ultimilor ani nu se grabeste sa confirme aceste stereotipuri atitudinale, intrucat incalzirea in pardoseala a devenit tot mai preferata de romani. Motive sunt multe si demne de luat in calcul, cu preponderenta din unghiul economisirii.

De altfel, Total Heat, compania specializata in sisteme de incalzire in pardoseala, a inregistrat la finalul anului 2017 o crestere cu 45% fata de anul 2016, lucru care subliniaza popularitatea acestui tip de incalzire in randul consumatorilor romani. Cu toate acestea, norii concurentei se apleaca si asupra incalzirii in pardoseala, generand mituri care ii tin pe consumatori departe de o solutie fiabila si rentabila. Iata care sunt principalele mituri legate de acest tip de incalzire si realitatile care le spulbera:

Aceleasi costuri la factura de utilitati

Principalul mit legat de incalzirea in pardoseala este ca acela ca nu se schimba in niciun fel costurile la utilitati. Totusi, realitatea pare sa contrazica aceste spuse. In primul rand, incalzirea in pardoseala incalzeste corpurile cu care intra in contact, dupa care incalzeste si aerul din camera. Cu alte cuvinte, organismul resimte mai rapid temperatura dorita, neavand nevoie de foarte multa caldura emanata pe o perioada lunga de timp. Astfel, suprafata incalzita este mai extinsa, lucru pentru care este nevoie de o temperatura mai redusa decat in cazul altor tipuri de incalzire. Consumand mai putina caldura, automat si costul facturilor la utilitati se vor diminua progresiv.

Se monteaza greu si e prea sofisticata

Putem considera acest mit de-a dreptul ridicol. Argumente ar fi, chiar multe, dar Total Heat ne prezinta doar doua dintre acestea. Pentru inceput, incalzirea in pardoseala se realizeaza intr-un timp net mai scurt decat in cazul incalzirii in pardoseala. Intreg sistemul poate fi instalat intr-o singura zi, luand ca exemplu o suprafata de 150 de metri patrati.

Pe de alta parte, sistemele de incalzire in pardoseala de la Total Heat va ofera posibilitatea de a maximiza confortul locuintei, oferind intregii familii un mediu igienic, primitor si mult mai spatios decat inainte. In plus, aveti oportunitatea de a va „juca” dupa bunul plac cu spatiul aditional ramas in urma indepartarii caloriferelor.

O grija in plus la curatenie

De fapt, insasi realitatea spulbera acest mit. In loc de o sarcina in plus, veti avea o sarcina in minus la curatenie. Cum este posibil? Raspunsul este urmatorul: prin sistemul de incalzire in pardoseala, parchetul este incalzit (cum era si evident), astfel ca umiditatea care in mod obisnuit dainuia pentru o lunga perioada de timp, oferind un mediu prielnic dezvoltarii patogenilor, este inlaturata.

Pe de alta parte, prin incalzirea in pardoseala nu se intercaleaza curenti convectivi precum in cazul unui calorifer conventional, astfel ca sunteti scutiti de praf si circulatia microorganismelor.

Incalzirea in pardoseala se dovedeste a fi un sistem fiabil si rentabil pentru beneficiarii care aleg, in ultima instanta, aceasta optiune pentru maximizarea confortului locuintei. Avantajele pe care le dovedeste la scurt timp de la instalare sunt nenumarate, fiind identificate in functie de nevoile si asteptarile fiecarei persoane. Total Heat va recomanda sa testati veridicitatea acestor mituri inainte de a va pozitiona pro sau contra sistemelor de incalzire in pardoseala.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.