Medicamentele impotriva cancerului cheia tineretii?

„Tot ce trebuie sa faceti este sa dezactivati ​​apararea celulelor senescent pentru o ora sau doua, si asta este suficient pentru ca celula sa intre in procesul de apoptoza, sau moartea celulelor”, spune dr. James Kirkland

Celulele imbatranite sunt similare celulelor canceroase, cu exceptia faptului ca nu se impart. Ca si tumori, celulele senescente sunt protejate de atacurile sistemului imunitar, dar medicamentele impotriva cancerului le expun si le fac din nou vulnerabile.

Cercetatorii au aratat ca celulele senescente de la soareci combinate cu medicamente impotriva cancerului au rata de viata a soarecilor cu 36% mai mult decat animalele cu transplanturi de celule senescent. ” Odata ce oamenii sunt batrani, este prea tarziu pentru a evita sindroamele geriatrice cum ar fi fragilitatea, pierderea independentei, scaderea puterii musculare si formele de insuficienta cognitiva usoara”, spune Kirkland. ” Se pare ca soarecii foarte batrani sunt in masura sa imbunatateasca in mod semnificativ durata lor de sanatate, reducerea sau intarzierea bolilor legate de varsta si cresterea longevitatii lor.

El subliniaza totusi ca rezultatele nu sugereaza neaparat ca el si echipa lui au gasit fantana de tineretii pentru oameni. „Lucrurile pot arata foarte bine la soareci, dar pot merge prost in oameni”, spune el. Oamenii nu ar trebui sa ia aceste medicamente si nu ar trebui sa cumpere si sa consume sperand sa incetineasca imbatranirea.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.