Legatura straveche dintre America si Asia

Exploratorii Podul Pacificului (1564-5)

Prima calatorie reusita in Oceanul Pacific – din America pana in Asia si din spate – a avut loc in 1564 si 1565. Abia doua generatii dupa calatoria faimoasa a lui Columbus, exploratorii europeni s-au confruntat cu un ocean de aproximativ doua ori mai mare decat Atlanticul si extrem de dificil a naviga.

In secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, comerciantii americani au construit aceste conexiuni existente pentru a-si lansa propria lor afacere comerciala in regiunea Asia-Pacific, proces care continua astazi – chiar daca Washingtonul se angajeaza intr-un razboi comercial cu China.

Acest pasaj epic a stabilit o legatura transpacifica si nici o alta ruta de transport maritim nu a avut mai mult succes sau a durat mai mult. Comertul a adus impreuna continentele si a creat un peisaj marin in jurul bazinului Pacificului, care include locuri precum Acapulco, Manila si coasta din California.

 

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.