Inteligenta artificiala, cheia spre succes – VII

In cazul COVID-19, aceasta ar putea include distantarea sociala si evitarea adunarilor publice mari. Pentru a ajuta departamentele de sanatate publica sa pregateasca mai bine comunitatile pentru astfel de epidemii si viitoare, compania a comunicat cu Centrele de Control si Prevenire a Bolilor din SUA pentru a impartasi ceea ce a invatat.

Cu toate acestea, problemele de confidentialitate cuibaresc in fiecare octet de date despre sanatatea unei persoane. Deci, puterea metodelor de AI in controlul focarelor depinde de cat de eficient pot fi anonimizate datele. Numai atunci cand oamenii au siguranta de confidentialitate, algoritmii pot ajuta la navigarea in urmatorul mare obstacol: prezicerea unor cresteri in cazurile care incordeaza personalul de ingrijire a sanatatii si disponibilitatea materialelor precum ventilatoare, masti si halate.

Daca COVID-19 ii invata pe agentii de sanatate publica un lucru, este acum ca exista instrumente disponibile pentru a ajuta la continerea unei boli infectioase, inainte de a fi necesare masuri radicale precum carantina si gunoiul de gunoi. „Ce faceam acum 10 ani si ceea ce facem acum este cu mult diferit”, spune Wiesen. „Exista o oportunitate extraordinara aici si, speram ca, prin [urmatoarea pandemie], utilizarea tehnologiei si a analizei de date va fi cu ani-lumina inainte de locul in care se afla astazi.”

 

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.