Gusturile românești

Vorbesc de muzică, nu mâncare.
Muzică electronică, să fiu mai precis. Tineretul din ziua de astăzi se axează foarte mult pe stilul Tech si mai orice in relație cu el. Mai oriunde sunt party-uri unde aceeasi muzică urlă in boxele alea uzate. Degeaba ne uităm la Tomorrowland, UMF sau EDC, că ne uităm degeaba, tineretul românesc preferă pastiluța și techu’.

In fiecare an privim la stream-uri de la Ultra sau Tomorrowland și ne gândim “ce tare ar fi să ajung și eu acolo…păcat că nu am bani să mă duc”. Cel puțin jumătate dintre ei nu ar da 100 RON pe bilet dacă ar fi vreun festival cu muzică de genu’ prin Românica. Cea mai bună dovadă a fost la Swedish House Mafia (SHM frate, unde se strâng cel putin 100 de mii in alte țări!!!) dacă au fost 1000 de oameni mănânc rahat (100 erau străini). Ne-au oferit un set incredibil… muzica a fost mai mult decât perfectă, cel mai tare eveniment la care am asistat panâ acum. Prețul biletului a fost 140 RON…pentru așa nume nu mi se pare mult deloc. Mai mulți se aruncă la RHCP sau Lady Gaga unde biletul depășește lejer 200 RON.

Mă uit ca prostu’ la festivalurie de prin Europa și nu numai, oftez putin pentru efect și ma enervez pe stilul de rahat pe care-l are țara asta și-l promovează in materie de muzică. In fiecare lună sunt cel puțin 2 evenimente underground + The Mission pe undeva random. Nu imi displace muzica respectivă, am fost și eu la nenumărate evenimente… dar mai mult îmi place să sar in sus pe piesa preferată decât sa stăm in bisericuțe, să dăm din umeri și putin din cap, să cheltui bani pe alcool ca să nu ma plictisesc crunt și sa mă duc acasă cu dureri de stat aproape degeaba in picioare.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.