Furiseaza atentia in locuri neasteptate

Rezistenta unei perioade stresante de timp – cum ar fi pandemia coronavirusului – nu este usor pentru nimeni si nici nu respecta perfect practicile sanatoase din timpul lor. „Experimenteaza epuizare, ingrijorare, incertitudine”, spune Jha. „Orientarea mea in acest moment este sa cobor cu adevarat bara: sa nu am nicio aspiratie de a o zdrobi.” Cu cat va cereti mai mult de dvs. in perioadele dificile, cu atat stresul este mai mare.

Un mod usor de a te strecura in minte, fara a-i dedica timp suplimentar este sa-l perfuzi in activitatile de zi cu zi, precum spalarea dintilor, spune Jha. „De obicei, nu va mai amintiti sa va spalati pe dinti”, dar daca va concentrati pe fiecare pas – tineti periuta de dinti, aplicati pasta de dinti, observati senzatiile care apar atunci cand il ghidati in jurul gurii – practicati atentia. „Amintiti-va, atentia este intotdeauna aici pentru noi”, spune Jha. „Nu mi-a mai luat momente in ziua mea pentru a o face, dar mi-a dat doar un mic sentiment ca sunt inca aici, inca experimentez desfasurarea vietii mele. Desi este foarte mult sa va faceti griji si multa incertitudine, pot totusi sa revin la acest sentiment de statornicie si sa am incredere in mine ca pot trece prin asta. „

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.