Frecventa respiratiei si muzica – doua aspecte care va pot oferi un somn odihnitor

Ascultati un podcast

Podcast-urile sau audiobook-urile va pot indeparta grijirile si pot fi alternative bune la citit daca nu doriti sa activati o lumina sau sa va folositi in continuare ochii obositi. Puteti folosi castile pentru a asculta fara sa va deranjati partenerul.

Sau incercati sunete linistitoare

„Nu exista multe cercetari despre terapia sonora, dar ar putea fi o incercare pentru unii oameni”, spune O’Donovan. „Am avut cativa pacienti care traiau pe plaja, iar acum, ca traiesc in orase mari, afirma ca le lipseste sunetul oceanului care ii facea sa doarma”.

Descarcati o aplicatie sau luati in considerare achizitionarea unei masini de zgomot alb pentru a recupera acele sunete pierdute, spune el. „Ar putea ajuta la crearea unui mediu mai favorabil de a dormi”. Acestea pot chiar sa declanseze amintiri ale timpurilor mai relaxante si sa va ajute sa va debarasati de tot ceea ce va ingrijoreaza in acest moment.

Concentrati-va pe respiratie

Un alt mod de a va linisti gandurile poate fi prin exercitii simple de respiratie. Respiratia profunda si lenta va poate incetini ritmul cardiac, ceea ce poate fi util daca sunteti anxios.

Poti face respiratie diafragmatica in timp ce stai in pat, fara a lasa o lumina sau fara a va deranja partenerul. Incercati aceasta tehnica de la specialistul in somn Michael Breus: Plasati o mana pe piept si pe cealalta pe burta. Inspirati prin nas pentru aproximativ doua secunde, simtindu-va burta extinzandu-va, apoi impingeti usor pe burta pe masura ce expirati incet. Repeta.

Incercati o meditatie ghidata

Meditatia si imagistica ghidata pot ajuta, de asemenea, unii oameni sa adoarma. „Ideea este din nou sa va concentrati gandurile asupra unui alt lucru decat asupra lucrurilor de care sunteti ingrijorati”, spune Findley. S-ar putea sa va imaginati ca va plimbati pe plaja sau ca plutiti pe un nor.

Puteti utiliza aplicatii sau videoclipuri YouTube pentru a incepe, dar as sugera sa le practicati in timpul zilei”, spune el.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.