Fostul presedinte Jimmy Carter intra in spitalul de chirurgie pentru a calma presiunea din creier

Fostul presedinte al SUA, Jimmy Carter, a fost internat luni seara la un spital pentru o procedura de calmare a presiunii asupra creierului sau, cauzata de sangerare din cauza caderilor sale recente, a spus purtatorul de cuvant al acestuia.

Procedura a avut loc marti dimineata la Spitalul Universitar Emory, a declarat Deanna Congileo intr-un comunicat.

Carter a lesinat de cel putin trei ori in acest an, iar primul incident din primavara a necesitat o interventie chirurgicala de inlocuire a soldului. El a calatorit la Nashville, Tennessee si a ajutat la construirea unei locuinte Habitat for Humanity dupa ce s-a ales cu 14 copci in urma unei caderi din 6 octombrie. A fost internat in spital dupa ce si-a fracturat pelvisul in 21 octombrie. El a primit un diagnostic grav de cancer in 2015, dar a supravietuit si de atunci a spus ca nu are cancer.

La aproape patru decenii dupa ce si-a parasit functia si in ciuda unui organism care a esuat dupa 95 de ani, cel mai vechi ex-presedinte al natiunii inca preda la scoala duminicala aproximativ de doua ori pe luna la Biserica Baptista Maranatha, in minusculul sau oras natal din Campia din sud-vestul Georgiei. Mesajul sau este in mod ireprosabil despre Iisus, nu de el insusi.

Rev. Tony Lowden, pastorul lui Carter, a declarat ca fostul presedinte a fost internat luni in ceea ce el a numit „o zi grea”.

„Avem nevoie ca intreaga tara sa se roage pentru el”, a spus Lowden intr-un interviu telefonic.

Carter se odihneste confortabil, iar sotia sa, Rosalynn, este cu el, a spus Congileo.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.