Fierastraiele pendulare Bosch atunci si acum – evolutia lor

Una dintre primele unelte de mare putere la care aspira multi tamplari este fierastraul pendular, iar motivele sunt cat se poate de simple, pornind de la pret si terminand cu siguranta sau versatilitatea aparatului. As putea spune ca si un copil il poate manevra in conditii depline de siguranta, dar nu recomand asta.

Daca esti unul dintre persoanele care a mai folosit fierastraie pendulare si ai idee despre ce branduri sunt in domeniu, stii probabil ca Bosch si-a construit o reputatie destul de buna, mai ales in Romania, dar si ca tot Bosch este prima companie care le-a adus pe piata in urma cu mai bine de 50 de ani. De fapt, Bosch este lider mondial in producerea de fierastraie pendulare.

Am avut oportunitatea de a participa la un eveniment organizat de Bosch in care se discuta exact despre sculele electrice pentru prelucrarea lemnului, loc unde am si invatat mai mult despre istoria companiei cu fierastraiele pendulare si inovatiile din acest domeniu, dar am si avut de la cine… managerul de produs de la Bosch, Jim Stevens.

Conform lui Jim Stevens, primele fierastraie pendulare au fost dezvoltate in Suedia, de o companie pe nume Scintilla AG, iar asta se intampla in anul 1947. Cu doar un an in urma, unul dintre angajatii companiei Scintilla a avut ideea de a folosi o lama mica pe care sa o ataseze masinii de cusut a sotiei sale, iar asa a luat nastere fierastraul pendular. Compania Scintilla a fost, mai apoi, integrata in marele grup Bosch, in anul 1954.

Cei de la Bosch au considerat ca introducerea fierastraielor pendulare in portofoliul lor de unelte ar fi fost o imbunatatire si un mod de a se remarca pe piata, avand deja in acel portofoliu si unelte precum ciocanul rotopercutor inca din anul 1920. Incepand cu anul 1954 Bosch a inceput sa inventeze o linie intreaga de unelte de mare putere, atat portabile(de mana), cat si imobile(cu masa).

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.