Fentanyl in SUA

Preocuparile crescande ca razboiul comercial va afecta din ce in ce mai mult veniturile corporative si economia Statelor Unite sunt un motiv cheie pentru care preturile actiunilor din SUA s-au scufundat in aceasta toamna.

Alaturi de alti predicatori, economistii de la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica au redus in aceasta saptamana perspectivele lor de crestere economica globala anul viitor, la 3,5% fata de precedentul 3,7%. In acest sens, au citat conflictul comercial dintre SUA si China, precum si incertitudinea politica.

Statele Unite si China au facut progrese si in ceea ce priveste reglementarea fentanilului, de 50 de ori mai puternic decat heroina. Functionarii americani de ani de zile au fost presati de guvernul chinez pentru a lua o pozitie mai dura fata de fentanil, iar majoritatea aprovizionarii cu droguri din SUA este fabricata in China.

Secretarul de presa al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat ca decizia Chinei de a eticheta drogul drept substanta controlata inseamna ca „oamenii care vand Fentanyl in Statele Unite vor fi supusi pedepselor maxime ale Chinei in conformitate cu legea.”

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.