EIP-ul nu este complet fara salopeta de lucru

Ca si angajator, este necesar sa asiguri buna desfasurare a activitatii in cadrul firmei tale, in special siguranta angajatilor. In functie de domeniul in care lucrezi, este important sa te protejezi de eventualele pericole prin purtarea echipamentelor de protectie.

Un echipament de protectie se alege, de obicei, in functie de gradul de risc care il are activitatea desfasurata. Desigur, acest echipament este mai degraba un compromis intre confort si protectie, insa in industrii in care se lucreaza cu anumite achipamente, acesta devine indispesabil cand vine vorba de siguranta. Salopetele de lucru sunt cele mai importante pentru ca daca lucrezi intr-un service auto sau intr-o fabrica, hainele se pot murdarii mult mai repede. In plus, modelele de salopete lucru de la SafetyOne.ro te protejeaza de eventuale pericole, mai ales ca sunt realizate din anumite materiale.

O astfel de salopeta trebuie sa fie aleasa in functie de modul de lucru al angajatului, daca exista riscul de scantei sau de ciocnirea cu particule calde, acestea trebuie sa fie realizate dintr-un material care sa reziste la flacara. Standardele de protectie au devenit indispensabile, mai ales in domenii precum constructii, industrii, fiind folosite chiar si pentru treburile casnice.

Unelte pentru lucruUn EIP complet este construit din mai multe piese, necesitatea acestora se stabileste in funtie de gradul de risc asumat. Casca de protectie este recomandata in domenii precum sapaturi, santuri sau tunele, fiind confectionata dintr-un material termoplastic, testata in prealabil cu privire la rezistenta. In orice santier, service auto sau alte medii unde accidentele de munca sunt mai des intalnite, protectia picioarelor este esentiala, de aceea exista pe piata numeroase modele de bocanci sau incaltaminte special realizata pentru astfel de meserii.

Protectia corpului se realizeaza cel mai des prin purtarea unei salopete de lucru. In functie de riscuri, acesta poate fi diferita. Exista cele pentru riscuri minime, folosite de obicei in ateliere auto, cele rezistente la ploii sau temperaturi extreme destinate spalatoriilor auto. Bineinteles, echipamentul de protectie a corpului trebuie folosit si in industrii precum cea chimica, aici existand riscul de a face contact cu substante toxice si nu numai.

O grupa speciala a salopetelor de lucru este cea destinata anumitor meserii precum cea de pompier sau persoanelor care isi desfasoara activitatea in spatiile cu trafic intens. Protectia mainilor este obligatorie, riscul accidentelor fiind mult mai mare pentru ca sunt cele mai folosite componente ale corpului. Scopul purtarii unui EIP este prevenirea anumitor situatii neplacute, asa ca fie ca vorbim de achizitionarea unui intreg echipament sau doar de anumite elemente, este important sa ne asiguram protectie si sa utilizam fiecare produs corespunzator.

Un echipament de protectie este necesar, implicand protejarea intregului corp, acest lucru fiind diferit in functie de domeniul in care lucrezi.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.