Declaratii Casa Alba

Casa Alba a declarat, de asemenea in urma u 3 saptamani, ca guvernul chinez este „deschis pentru aprobarea” achizitionarii producatorului olandez de semiconductoare NXP de catre producatorul american Qualcomm.

China a prelungit preluarea propusa la inceputul acestui an, invocand preocupari antitrust, dupa ce autoritatile americane si europene au aprobat acordul. Decizia Chinei a aparut pe fondul unei perioade de intensificare a tensiunilor dintre SUA si China privind problemele legate de comert si proprietate intelectuala.

Qualcomm a anuntat ca renunta la planurile de a continua tranzactia dupa ce nu a primit aprobarea guvernului chinez. Nu este clar daca tranzactia ar putea fi reinvinsa chiar si cu consimtamantul Chinei.

In alte evenimente, Trump a anuntat la bordul Air Force One, la intoarcerea sa la Washington din Buenos Aires, ca urmatoarea sa intalnire cu Kim Jong Unul din Coreea de Nord ar putea avea loc in ianuarie sau februarie. El a spus ca au fost trei locuri in discutie, dar el a refuzat sa le numeasca.

Trump a mai spus ca va transmite in scurt timp oficial Congresului ca va rezilia acordul de comert liber din America de Nord, oferind parlamentarilor sase luni sa aprobe inlocuirea pe care a semnat-o vineri. El a spus ca parlamentarii pot alege intre inlocuire, acordul Statele Unite-Mexic-Canada sau nimic.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.