Cum să alegi tutunul pentru narghilea

Tutunul are o importanță deosebită în ceea ce privește experiența de care poți avea parte atunci când fumezi narghilea. Prin urmare, nu poți folosi tutun oarecare ci dimpotrivă, trebuie să îl alegi cu multă atenție, întocmai pentru ca alegerea făcută să îți ofere cât mai multă satisfacție.

Dar cum se alege tutunul pentru narghilea, astfel încât să ai parte de această experiență minunată pe care sigur ți-o dorești? Nu este ușor, însă atât timp cât folosești câteva criterii simple, suntem siguri că vei reuși să faci o alegere excelentă.

Iată, așadar, care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori cumperi tutun pentru narghilea:

Aroma

Înainte de toate, aroma reprezintă cel mai important detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere. Alegi să fumezi narghilea deoarece îți place aroma fumului de care ai parte. Acesta este motivul pentru care trebuie să cauți tutun pentru narghilea cu o aromă cât mai pe placul tău.

În general, în descrierea produsului ar trebui să găsești detalii precise despre aroma tutunului pe care vrei să îl cumperi.

Dacă nu îl cumperi de pe internet, ci dintr-un magazin fizic, sigur vei avea posibilitatea de a testa aroma tutunului dorit, iar în acest fel îți vei putea face o idee mai clară despre experiența pe care o poți avea fumând tutunul respectiv.

Gradul de umiditate

Umiditatea tutunului are, la rândul său, o importanță pe care nu ai voie să o ignori. Un tutun umed este mai ușor de fumat, în timp ce tutunul uscat îți oferă o ardere mai lentă. Aici preferințele tale contează destul de mult în stabilirea gradului de umiditate.

Acest detaliu ar trebui să fie menționat în descrierea produsului cumpărat. De-a lungul timpului poți experimenta diferite grade de umiditate, iar în acest fel vei descoperi care este cel preferat de tine.

Intensitate

Un alt detaliu pe care îl vei stabili ținând cont de propriile preferințe și obiceiuri este intensitatea tutunului. Preferi ca acesta să fie mai puternic, sau îți dorești să îl simți într-un mod mai subtil, care să nu acopere celelalte arome folosite la narghileaua ta?

Suntem siguri că vei alege varianta care te încântă cel mai mult, însă asigură-te că nu vei omite să verifici intensitatea tutunului pentru narghilea pe care ai decis să îl comanzi.

Modul de tăiere

Modul în care tutunul a fost tăiat poate schimba destul de mult experiența de fumat. De exemplu, tutunul tăiat în bucăți mai mari va oferi o ardere lentă și îndelungată. În schimb, tutunul tăiat în bucățele mici și fine va oferi o ardere mai rapidă și mai intensă. Ție cum îți place să fumezi tutun la narghilea? În funcție de acest răspuns vei putea alege dimensiunile ideale ale bucăților de tutun.

Ține și tu cont de aceste criterii atunci când cumperi tutun pentru narghilea și suntem siguri că vei reuși să alegi mereu doar tutun de cea mai bună calitate, ceea ce te va bucura nespus la fiecare experiență de fumat la narghilea. De asemenea, nu uita să te asiguri că alegi un tutun cât mai natural, care nu a fost tratat cu diferite substanțe pentru grăbirea creșterii sau pentru eliminarea dăunătorilor.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.