Cum procedezi atunci cand ai probleme cu indepartarea lentilelor de contact?

Lentilele de contact se pot lipi de ochi, se pot plia si pot disparea sub pleoapele tale sau aluneca, provocand adevarate problemele. Dar sincer, nu ar trebui. Daca acest lucru descrie lentilele de contact, ceva nu este in regula. Lentilele de contact ar trebui sa pluteasca in jurul ochiului si sa alunece putin – cu fiecare clipire, dar, in general, ele ar trebui sa ramana in sincronizare cu globul ocular. Ar trebui sa le puteti vedea si sa le scoateti usor.

Ajutor – lentila meu este blocata!
Deci, cum sa eliminati o lentila de contact blocata in ochi? Nu incercati sa indepartati lentila, ceea ce ar putea sa va zgarie corneea. In schimb, umeziti ochiul pana cand contactul este mai usor de indepartat. Utilizati cateva picaturi de reumplere sau lacrimi artificiale care sunt facute pentru purtatorii lentilelor de contact pentru a incerca sa lubrifieze ochiul, astfel incat sa o puteti indeparta in siguranta si confortabil. Daca acest lucru nu functioneaza, consultati un specialist in ingrijirea ochilor.

Ajutor – lentila mea a disparut!
Dar daca lentilele de contact dispar pur si simplu? Ar trebui sa puteti afla daca o lentila este inca acolo, uitandu-va la zona ochiului, unde partile intunecate si cele albe ajung impreuna. Daca inca o o vedeti, incercati picaturi saline pentru a le elimina. Lentila nu poate fi „pierduta” in spatele ochiului datorita structurii ochiului si a pleoapei, asa ca este bine sa continuati sa cautati si clatiti. Daca intr-adevar nu puteti gasi o lentila de contact sau nu o puteti scoate, contactati-va oftalmologul.

Lentilele de contact disparute sau blocate – si infectiile oculare – pot fi prevenite cu putin mai multa atentie. O multime de oameni care poarta lentile de contact trateaza superficial ingrijirea acestora, sustin specialistii. Chiar daca lentila dvs. este foarte confortabila, aceasta nu poate avea grija de ea insasi. Lentilele moi – purtate de mai mult de 90% dintre persoanele care folosesc lentilele de contact – necesita o rutina zilnica. Nu pastrati niciodata lentilele de contact in ochi peste noapte. Daca supraincarcati lentilele si nu le scoateti, exista sanse mai mari de acumulare a bacteriilor.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.