Cum ne pot afecta temperaturile ridicate?

Vara se apropie, dar la pachet cu tinutele estivale vor veni si temperaturile ridicate ce ne supun organismul la mari provocari. Iata care sunt principalele probleme cu care riscati sa va confruntati vara aceasta:

Crampe musculare
Antrenamentele si transpiratia fara a inlocui fluidele pierdute este o reteta pentru dezastru. Sangele trebuie sa ia lichide din alte parti ale corpului atunci cand apa nu este introdusa inapoi in sistem. Acest lucru face ca sangele sa fie mai gros si organismul sa nu functioneze corect. Vara pierdem lichid semnificativ, asa ca este indicat sa reinnoim depozitele de apa cat mai repede posibil. Este posibil ca sangele care se misca incet sa nu ajunga la timp in timp ce cauzeaza crampe.

Urinare frecventa si pietre la rinichi
Cu cat beti mai putina apa, cu atat veti urina mai putin. Cu cat esti mai putin, cu atat esti mai probabil sa va confruntati cu pietre la rinichi. O piatra de rinichi este o acumulare de minerale in urina, cauzata de deshidratare si consum de cofeina, precum si aportul de sodiu. Pietrele la rinichi sunt dureroase si pot fi prevenite numai prin schimbarea dietei. Consumul mediu de 8 cani de apa pe zi este cel mai bun mod de a combate pietrele la rinichi.

Gura uscata si halitoza
Cand sunteti in mod constant deshidratat, gura nu produce suficiente saliva. Saliva dvs. are proprietati antibacteriene si poate ucide germenii respiratiei urinare atunci cand sunteti hidratat si sanatos. Daca nu produceti suficienta saliva in gura, puteti obtine o crestere a bacteriilor si una dintre reactiile adverse ale acesteia este respiratia urat mirositoare de la deshidratarea cronica.

Disfunctia hepatica, precum si lipsa apei suficiente poate provoca disfunctii organice sau nu functioneaza deloc. Deshidratarea permite toxinelor sa creasca in organism din cauza urinarii rare si acele toxine sunt ceea ce impiedica functia organelor. Daca nu aveti probleme preexistente legate de ficat, veti avea simptome mai putin severe de deshidratare inainte de ficat, rinichi sau insuficienta intestinala.

Ce este mai rau este ca alimentele pe care le doresti atunci cand sunt deshidratate sunt adesea umplute cu sodiu sau cofeina care pot face deshidratarea mai acuta. Daca doriti anumite alimente, apelati la fructe si legume care au un continut ridicat de apa. Sau pur si simplu beti un pahar de apa si vedeti cum va simtiti dupa aceea. E vara, e cald, dar este si timpul pentru hidratare. Asa ca nu doar inotati in ea, ci faceti tot posibilul sa o si consumati!

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.