Cum contribuie jantele din aliaj la o experienta mai buna de condus?

Tipuri de jante

Ati auzit cu totii de un prieten, de un vecin sau de un coleg care se lauda cu noile „jante” pe care le-a instalat pe masina lui. Aspectul imbunatatit si aderenta sporita la drum sunt doar cateva dintre avantajele care ii motiveaza pe proprietarii de masini sa cumpere jante din aliaj. Insa stiti cu adevarat toate avantajele detinerii jantelor din aliaj?

Economisiti bani pentru montare si echilibrare

In primul rand, primeaza aspectul practic: vehiculul dumneavoastra este initial vandut cu un set de anvelope de baza si roti deja montate. La fiecare schimbare de sezon, trebuie sa mergeti la un service pentru a va scoate jantele, sa instalati un alt set de anvelope si sa echilibrati rotile noi.

Cand cumparati un set de jante din aliaj, trebuie sa faceti acest lucru o singura data: instalati jantele de iarna pe rotile originale si anvelopele de anotimp pe noile jante din aliaj. Nu mai cheltuiti bani pe balansarea rotilor la fiecare schimbare de sezon, deoarece veti avea doua seturi complete de roti si anvelope deja asamblate.

O modalitate excelenta de personalizare a masinii

In al doilea rand, exista, bineinteles, discutia cu privire la aspectul estetic si designul masinii. Dumneavoastra, spre exemplu, ati achizitionat autovehiculul accesorizat cu jante din aliaj. In cele mai multe cazuri, acestea nu sunt foarte atractive, fiindca au un diametru mai mic si pot face vehiculul sa para mai putin interesant.

Un set de jante din aliaj disponibil la AutoChrome, cu diametru mai mare ar putea face vehiculul sa fie mai atragator, oferindu-i un aspect mai sportiv sau mai rafinat. Este una dintre cele mai atragatoare modalitati de a face personalizarea automobilelor, dar si una dintre cele mai simple. AutoChrome va pune la dispozitie zeci de modele, finisaje si dimensiuni pentru a alege acea pereche de jante aliaj potrivita masinii.

O mai buna manipulare a jantelor

In al treilea rand, jantele din aliaj AutoChrome cu un diametru mai mare pot imbunatati manevrabilitatea vehiculului si comportamentul rutier in general. Veti vedea o mare diferenta in luarea curbelor, deoarece prin marirea diametrului rotii veti reduce pozitia anvelopelor, facandu-le mai putin sensibile la distorsiuni cauzate de forta centrifugala. De asemenea, puteti cumpara, intr-o anumita masura, jante din aliaj mai mari decat cele originale.

Jantele mai mari si, implicit, rotile mai mari vor imbunatati aderenta, deoarece o suprafata mai mare de cauciuc este in contact cu solul, iar o janta din aliaj inseamna o roata mai usoara, fiindca aliajul insusi este un material extrem de lejer si usor! In plus, consumul de combustibil ar putea fi redus deoarece motorul va trebui sa faca mai putin efort pentru a genera miscarea rotilor.

Un bun pentru vehiculul dumneavoastra

Rotile din aliaj sunt, prin urmare, o investitie de luat in considerare atunci cand cumparati o masina noua sau chiar si atunci cand va ganditi sa ii schimbati jantele. Cu toate acestea, trebuie sa solicitati un sfat profesionist pentru alegerea jantelor potrivite pentru vehiculul dumneavoastra si, mai presus de toate, asigurati-va ca respecta specificatiile producatorului privind diametrul total al ansamblului pneu / roata.

Beneficiile pe care o pereche de jante din aliaj o poate aduce autovehiculului dumneavoastra sunt multe si pot fi identificate in functie de calitatea ridicata sau scazuta a drumului pe care obisnuiti sa circulati sau de testele la care le supuneti in functie de anotimp si temperaturi. Totusi, un adevar ce nu poate fi contestat de niciun conducator auto este faptul ca jantele din aliaj dovedesc un raport calitate – pret greu de egalat de orice alt tip de jante.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.