Cum alegi un set de mese și scaune în funcție de camera, spațiu și buget?

Alegerea setului de masă și scaune este dificilă pentru că trebuie să luați în calcul foarte multe detalii. Conform specialiștilor în design interior, atunci când alegeți setul de masă cu scaune în funcție de cameră, spațiu și buget, cel mai elementar aspect este materialul acestora.

Sticlă

Sticla este o alegere excelentă a materialului pentru masă, deoarece este neutră și se adaptează diferitelor stiluri de decorare, de la o amprentă clasică, la una contemporană sau chiar industrială.

Sfatul este să combinați sticla cu diferite materiale. Dacă doriți un aspect romantic și delicat, alegeți o masă cu cadru metalic, cu un blat din sticlă, iar dacă preferați un model contemporan, alegeți o masă din sticlă cu scaune din lemn.

Este, de asemenea, un material ideal pentru camere mici, deoarece transparența sticlei conferă senzația că mediul este mai mare. Pe lângă faptul că este transparentă, sticla poate avea și alte finisaje, cum ar fi colorate, emailate și sablate.

Un alt avantaj al sticlei este că se curăță foarte ușor. Cu toate acestea, trebuie acordată atenție, deoarece materialul este mai susceptibil la zgârieturi și fisuri, iar sticla nu poate primi vase fierbinți direct pe suprafața sa.

Atunci când alegeți un set de masa cu scaune din sticlă puteți să mergeți numai pe sticlă și pentru masă și pentru scaune, fiind alegerea ideală pentru un buget mediu pentru un spațiu mic (fie al zonei de dining, fie al zonei de bucătărie).

Dacă alegeți sticlă pentru masă și scaune tapițate, atunci vă încadrați într-un buget mai mare și acest set va fi perfect atât pentru un spațiu mare, cât și pentru un spațiu mediu (fie pentru zona de living, fie pentru zona de birou sau spațiu de meeting).

Pentru un buget mic, puteți să alegeți un set cu masă din sticlă și scaune din aluminiu și plastic, ideal pentru zona de bucătărie dintr-un spațiu mic sau mediu.

Lemn

Setul de masă cu scaune din lemn este o alegere obișnuită, deoarece vorbim despre un material durabil și versatil, ușor de asortat cu diferite stiluri decorative: rustic, clasic, elegant, modern – diferența o face tipul de lemn, mai concret finisajele acestuia.

Un set cu masă și scaune din lemn masiv cu puține finisaje aduce un aer rustic mediului, fiind potrivit pentru un spațiu amplu.

*Lemnul masiv necesită un buget ridicat.

Atunci când setul de masă cu scaune este fabricat din lemn subțire, lăcuit, în cameră se aduce un aer modern. Acest tip de set este potrivit pentru un buget mediu – totul depinde în mare parte de model și de brand și se încadrează perfect atât în bucătărie cât și în zona de dining.

Piatră

Masa din sufragerie poate avea și un blat din piatră. Veți găsi opțiuni în marmură, granit, cuarț, printre altele. Deși fiecare are propriile sale particularități, toate au rezistența și durabilitatea în comun.

În ceea ce privește designul, veți găsi modele mai simple sau mai sofisticate, dar, în general, masa din piatră are un rafinament și o eleganță naturală.

Un set de masă cu scaune realizate complet din piatră necesită un buget ridicat și este potrivit pentru mediul exterior: terasă / curte pentru a se implica în decor.

Un set de masă cu scaune în care doar masa este din piatră și scaunele sunt fie dintr-un fier forjat, fie din lemn sau tapițerii, necesită tot un buget ridicat și un spațiu cu dimensiune medie sau mare. Cu toate acestea, dacă scaunele sunt din fier forjat, atunci le adaptăm tot pentru mediul exterior, iar dacă scaunele sunt din lemn, putem adapta setul fie în zona de dining, living, chiar în bucătărie. În cazul în care scaunele sunt tapițate, atunci setul merge foarte bine în zona de birou, sala de conferință.

MDF

În cele din urmă, veți găsi și seturi de mese cu scaune din MDF – fibre de lemn lipite și presate. Acest material are o durabilitate bună (atunci când nu este expus la umezeală) și nu implică o investiție financiară ridicată – este cel mai ieftin material pentru set de masă și scaune de pe piață.

În general, piesele din MDF sunt foarte rezistente la deteriorări, cum ar fi umflături și zgârieturi. Un alt avantaj al acestui model este varietatea de modele în diferite forme și dimensiuni.

Un set de masă cu scaune pentru zona de bucătărie și, în funcție de dimensiuni, devine potrivit pentru orice tip de spațiu.

stiri 100
DESPRE

Stiri 100 este o platforma de stiri online infiintata in anul 2008. Din redactia noastra fac parte ziaristi cu reputatie in media romaneasca dar si colaboratori straini care ne pun la dispozitie experienta si o parte dintre resursele logistice si informative de care dispun.